Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против либерализирането на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се обяви против либерализирането на
Коментари Харесай

Ангелкова се обяви против либерализирането на забраната за пушене в заведенията

Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгласи срещу либерализирането на възбраната за пушене в заведенията, каквато концепция има вицепремиерът Валери Симеонов. Срещу отпадането на възбраната се разгласи преди дни и министър председателят Бойко Борисов.

Пред публицисти в Народното събрание министърът на туризма увери, че по летните ни курорти към този момент има засилени инспекции както за нарушавания с слагане на преместваеми обекти, по този начин и за равнищата на шума.
Данните, с които разполага Министерството на туризма, не демонстрират разтърсване за бизнеса след възбраната за пушенето, а в противен случай, акцентира министър Николина Ангелкова:
" Покават растеж. Тоест възбраната за пушене на публични места по никакъв метод не води до понижаване на броя на туристите. Напротив. Те се усилват стабилно всяка година ".
Министерстото обаче не е предписание разбор какво ще се случи, в случай че се върне по-либерализирания режим и се обособят още веднъж места за пушене, посочи министър Ангелкова и изрази кардиналната си позиция:
" Абсолютно срещу да се връща възбраната за пушене, изключително в местата за хранене ".

И този летен туристически сезон мобилни групи от Министерствата на туризма и опазването на здравето и Регионалните здравни инспекции ще наблюдават за равнищата на шума. Бизнесът също се приготвя, заяви министър Ангелкова:
" Правят нужната реставрация на съответните свои бази - места за настаняване, места за хранене, тъй че да дават отговор оптимално на условията. Надявам се, че това лято няма да има такива проблеми ".

До през днешния ден концесионерите по морето подават схеми за слагане на преместваеми обекти и в случай че бъдат утвърдени, ще имат опцията да ги слагат до 15-ти май, осведоми още министърът на туризма.

86 са неохраняемите плажове, за които няма подписани контракти за концесия или наем, по данни до края на март. Това заяви Николина Ангелкова по време на парламентарния надзор. Въпреки това за сигурността на част от тях грижата ще поеме страната:
" Относно морски плажове, към които не е проявен интерес за отдаване чартърен или на концесия, само че все пак остават високо желани за плажуване, регионалните шефове на черноморските области са изпратили схеми за обезпечаване на водно-спасителна активност. Същото се отнася и за плажовете за природосъобразен туризъм - " Бяла ", " Карадере ", " Иракли " и " Корал ". Тоест те също ще бъдат обезпечени според настоящите правила, както всеки летен туристически сезон ".

Министър Николина Ангелкова отчетне в Народното събрание, и че.през предходната година общите доходи от концесии и наеми са над 17 млн.лева. Извършени са 428 инспекции. Наложени са наказания за над 300 000 лв.. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР