Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря по телефона с новия

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря по телефона с новия
Коментари Харесай

Ангелкова обяви важна новина, свързана с Турция

Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва по телефона с новия министър на културата и туризма на Турция Мехмет Ерсой, оповестиха от пресцентъра на министерството. Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм за България, е подчертала министър Ангелкова и е поздравила сътрудника си с поемането на поста.

Тя е добавила, че за интервала януари-май на тази година над 264 000 турски жители са посетили страната, като се регистрира растеж от 9,1% по отношение на същия интервал на 2017 година През предходната година туристическите визити от Турция са повече от 636 000 и се следи нарастване от 12,5%. А за последните пет години турските туристи, посетили България са нарастнали двойно, е уведомила министърът.

Разработването на така наречен " Балкански маршрут " е била една от тематиките, които двамата министри са разискали. Те са се обединили към мнението, че този артикул ще е от изключителна изгода за привличането на туристи от далечни дестинации и в двете страни.

Министър Ангелкова е подчертала, че е от основно значение да имаме самостоятелна услуга, с която да отговорим на потребностите на посетителите от отдалечени страни като Китай и Япония , като е допълнила, че това ще надгради предлаганите туристически артикули и в България, и в Турция. Тя е припомнила, че основаването му е било препоръчано и подкрепено на срещата на високо равнище на министрите на туризма на държавите-членки на Европейски Съюз " Туризъм и стопански напредък ", проведен в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Министър Ангелкова е поканила турския си сътрудник да се включи във втория Международен конгрес на международните цивилизации и историческите направления. Той се провежда под егидата на Световната организация по туризъм и ще се състои в интервала 14-16 ноември в София.

Министър Мехмет Ерсой е коментирал, че ще разчита двете прилежащи страни да продължат ползотворното си съдействие в туризма. Той е допълнил още, че ще поддържа и спомага за организирането на всевъзможни начинания, които ще допринесат за сполучливото развиване на бранша.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР