Министърът на туризма Марияна Николова посещава хотели и ресторантите към

...
Министърът на туризма Марияна Николова посещава хотели и ресторантите към
Коментари Харесай

Марияна Николова се дегизирала като таен клиент в хотели


Министърът на туризма Марияна Николова посещава хотели и заведенията за хранене към тях, маскирана като скришен клиент. Това описа самата тя тази заран по БиТиВи, а от министерството пуснаха и фотография за доказателство. На фрагмента Николова е в състезателен екип, с маска. Каза, че си слагала и качулка, с цел да не я разпознаят. Така проверяла дали вхотелите в ски курортите се съблюдават ограниченията против ковид.

В същото време министърът предложи за Нова година на заведенията за хранене към хотели и къщи за посетители да им се разраши да работят до 00:30 часа след среднощ.

Предложението ѝ, което е по искане на сектора, ще бъде разисквано през днешния ден с Националния действен щаб, здравните управляващи и държавното управление. Целта е гостите на хотелите да посрещнат умерено празника, сподели Николова.

Тя подсети, че потенциалът на посетители в заведенията за хранене се резервира 50% от местата, като не се позволява скупчване на хора и занимателни стратегии.

Като мотив за намаляване на ограниченията, Николова посочи, че по време на Коледните празници, както и на 8 декември - Студентският празник, в хотелите не е имало нито един сигнал за нарушавания. Марияна Николова персонално се уверила, че хотелиерите съблюдават разпоредбите: " Аз персонално се уверих и даже направих няколко инспекции като скришен клиент във Велинград - със спортно яке и качулка, където желаех да видя дали се съблюдават часовете. Бях със спортно яке, качулка и маска. Проверката беше - влизам в хотела, минавам рецепцията, достъпвам ресторанта и поглеждам. Хората си вечеряха най-спокойно и най-нормално ".

я се закани да не се позволяват секрети купони. Посочи, че контролните органи работят интензивно и има ли сигнали, незабавно се препращат към способените институции.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР