Министърът на туризма д-р взе участие в официалното откриване ски

...
Министърът на туризма д-р взе участие в официалното откриване ски
Коментари Харесай

Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово


Министърът на туризма доктор взе присъединяване в формалното разкриване ски сезона 2022/23 в курорта Пампорово.

Събитието се организира в навечерието на коледните празници на ски зоната в околност „ Студенец “, която беше покрита от свеж сняг, слънце и минусови температури. На откриването на сезона участваха също регионалният шеф на Община Чепеларе Стефан Сабрутев и кметът на Смолян Николай Мелемов, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Министър Димитров акцентира, че чака добър ски сезон, макар инфлацията и високите цени, а прогнозите са за мощна зима в курорта, през която заетостта в хотелите ще се завърне на равнищата отпреди пандемията. Той пожела доста сняг и подобаващи климатични условия. Останалото, належащо за сполучлив ски сезон, е направено, акцентира министър Димитров и напомни непокътнатата ниска ставка от 9% Данък добавена стойност в туризма и въведеният таван на горивата.

Първите за сезона чартъри с ирландски туристи към този момент са пристигнали в Пампорово, оповестиха от курорта, има растеж от 30 % на резервациите спрямо предпандемичната 2019 година Оръдията за изкуствено заснежаване работят непрекъснато през последните дни, а температурите паднаха под минус 3 градуса. 



От курорта оповестиха, че за Коледните празници, от 23 до 28 декември, цената на дневната въжен превоз карта ще остане на миналогодишната си стойност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР