Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с представители

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна с представители
Коментари Харесай

Министър Димитров на среща с делегация от Узбекистан: Да задълбочим отношенията в туризма!

Министърът на туризма доктор Илин Димитров се срещна с представители на управляващите и бизнеса от Узбекистан, част от делегация в България.

 

Узбекистан е перспективен туристически пазар и добър сътрудник на България, акцентира министърът.

По думите му Узбекистан е направление, което досега не е работило интензивно с България, а българският туристически артикул не е добре прочут на узбекския екскурзиант.

Министър Димитров предложи връзките в областта на туризма да се задълбочат посредством посещаване на българска делегация в Узбекистан, където да се проведат редица срещи на високо равнище. Целта е да се усили туристопотокът и да се осъществят контакти непосредствено на бизнеса от двете страни, акцентира министърът.

От своя страната, представителите на делегацията обявиха интерес на туристите от Узбекистан към балнео и СПА туризъм и благоприятни условия за винен туризъм в България. Статистиката демонстрира, че през 2022 година броят на туристите от Узбекистан се увелича по отношение на миналата година. София, Несебър, Варна, Балчик са най-популярните дестинации за туристите от Узбекистан.

В състава на делегацията са и дипломати от Посолството на Узбекистан в Анкара, което дава отговор за връзките с България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР