Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе неформална среща с

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе неформална среща с
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Пловдив се възстановява добре след пандемията


Министърът на туризма доктор Илин Димитров организира неофициална среща с представители на бизнеса в Пловдив, с цел да разиска с тях настоящи тематики и проблеми, свързани с развиване на града и региона като туристическа дестинация.

„ Пловдив се възвръща отлично след Коронавирус пандемията и поради културната стратегия на града числата към този момент са близки до тези от 2019 година “, уточни министърът при започване на срещата, представен от ведомствения пресцентър.

Във фокуса на диалозите беше подложен казусът с фрагментите. Министерството на туризма и на образованието ще положат старания взаимно да уточняват интервалите за стажовете на учениците отвън сезона. „ Връзката сред бизнес и междинното обучение би трябвало да се ускори, моделът на дуалното обучение в туризма сега не работи. Не би трябвало да се къса връзката със междинното обучение, належащо е да се ускори поддръжката от страна на бизнеса “, съобщи министър Димитров по време на срещата. През април в града под тепетата ще се проведат Срещи на бизнеса с учебните заведения, в които се учи туризъм в района.

Сред идните проекти е Министерството на туризма да подкрепя осъществяване на съревнование за възпитаници в междинното обучение, учащи се в туризма. Другото направление, върху което министърът сложи акцент, е работата с висшите учебни заведения.

С представителите на туристическия бизнес в Пловдив беше разисквана също високата цена на силата, която е в сериозна тежест на сектора. Министър Димитров показа новите благоприятни условия за финансиране на туристическия бизнес за създаване на нови ВЕИ за лично ползване със уреди за предпазване на сила. „ Браншът е с приоритет при кандидатстване по новата стратегия, която Министерството на нововъведенията и растежа започва на 14 февруари “, заяви министърът. Основна цел на процедурата е даване на безплатни средства за създаване на възобновими енергийни източници (ВЕИ) за лично ползване, комбинирани с местни уреди за предпазване на сила, с което да се насърчи преходът на частния бранш, в това число от бранш „ Туризъм “, към екосъобразна активност. Туристическите компании получават спомагателни точки при кандидатстване, уточни Димитров.

Домакин на срещата в Пловдив беше Съветът по туризъм - Пловдив и се организира в един от най-новите хотели в града. Това е поредна от плануваните общо 30 неофициални срещи с бизнеса на министъра на туризма доктор Илин Димитров. До момента той се срещна с представители на туристическия бранш в Бургас, Варна, Банско, Велинград и Мелник, с цел да изслуша настоящите въпроси и проблеми, пред които са изправени. На диалозите са поканени и представители на всички гимназии и висши учебни заведения, в които се учат специалности, свързани с туризма.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР