Министърът на труда и социалната политика от кабинета „Петков“ Георги

...
Министърът на труда и социалната политика от кабинета „Петков“ Георги
Коментари Харесай

Георги Гьоков към Лазар Лазаров: Излизам от управлението с гордо вдигната глава

Министърът на труда и обществената политика от кабинета „ Петков “ Георги Гьоков съобщи поста си на служебния вицепремиер по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Церемонията се организира в Министерството на труда и обществената политика.

Когато дойдохме в МТСП на 13 декември, дойдохме в една много комплицирана конюнктура, означи Гьоков. Влязох в министерството с известни терзания дали ще можем да се оправим с провокациите. Сега, седем месеца по-късно, мога да застана пред вас и да кажа, че излизам от ръководството на страната с гордо вдигната глава, добави той. Гьоков изрази вяра, че политиката в поддръжка на хората ще бъде продължена.

Това, към което ние ще се стремим, това е поредност – поредност в прилаганите политики и рационализиране на някои ограничения, надграждане и развиване на прилаганите политики и ограничения, уточни Лазаров.

Основният приоритет, който ще стои пред МТСП, мен, моят екип и всички работещи в системата, е ограничение на отрицателното влияние на рецесиите върху пазара на труда и възстановяване на виталното ниво на популацията и уязвимите групи, посочи той. По думите на Лазаров сериозен акцент ще бъдат целенасочени политики за повишение нивото на претовареност.

Ще продължим да следим за устойчивостта на държавното публично обезпечаване и ще подобрим и усъвършенстваме контрола по съблюдаване на трудовото законодателство, добави Лазаров. Друг приоритет ще е възстановяване на системата на общественото подкрепяне. Тя е релативно консервативна система, която внезапни придвижвания не търпи, само че ще поставим старания в построяването на главните правила, върху които следва да целенасочим обществените помощи и поддръжка към уязвимите жители, изясни Лазаров.

Друг главен приоритет е обвързван с извършване на всички задължения, които са свързани с реализирането на промените и ограниченията по отношение на Плана за възобновяване и резистентност, сподели Лазаров. Той напомни, че Програма развиване на човешките запаси за този програмен интервал е първата, която има утвърждение от Европейската комисия. Ще сътвори всички условия, тъй че да продължи поддръжката за лицата, които получават помощ в дома, да развием обществените услуги и поддръжката по повод децата и фамилиите, добави Лазаров.

Аз, моят екип и сътрудниците от МТСП ще продължат да развиват всички политики в разговор и съдействие с обичайните обществени сътрудници – организациите на работодателите и служащите, чиновниците, сподели Лазаров. Ще развиваме политиките с национално представителните организации на и за хора с увреждания и нашите партньорски неправителствени организации, работещи по проблемите на децата и фамилиите, добави служебният министър.

Ще създадем условия да подобрим изискванията ви на труд и възнаграждение, обърна се Лазаров към обществените служащи, трудовите медиатори и специалисти по труда.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев показа дилемите и целите на служебното държавно управление, а в Министерския съвет се състоя гала по предаване на властта.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР