Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева се срещна

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева се срещна
Коментари Харесай

Министър Сачева обсъди мерките от пакета „Заетост х3“ с представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева се срещна през днешния ден с ръководителите на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов и на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов. На полемиката участваха и техни представители.

По време на работната среща бяха разисквани прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения, както и трите ограничения от пакета „ Заетост х3 “ - вторият вид на 60/40, схемата „ Заетост за теб “ и така наречен помощ от 290 лева

По думите на министър Сачева Министерството на труда и обществената политика е отворено за оферти за смяна в дизайна на мярката 60/40 от началото на 2021г.

До момента по нея са платени към 400 млн. лева на компании от всички сектори, като се чака средствата да доближат до 600 млн. лева в края на годината.

Членовете на БАЗ и СЗБ се ангажираха да изпратят своите оферти за бъдещето на ограниченията за поддръжка на бизнеса, които са с държавно и европейско финансиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР