Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николай Събев се

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николай Събев се
Коментари Харесай

Транспортният министър оспори идеята на МВР за по-ниска скорост

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Николай Събев се разгласи срещу предложенията на Министерство на вътрешните работи за промени в Закона за придвижване по пътищата, касаещи оптималната скорост на автомагистрали в България. Наред с въвеждането на фрапантни санкции за нарушавания на пътя, от вътрешното министерство показаха през вчерашния ден концепцията си за понижаване на ограничаването за аутобаните от 140 км/ч на 130 км/ч - колкото беше в интервала от 2002 до 2012 година (преди това то беше 120 км/ч).

" Аз мисля, че ние би трябвало да поработим върху сигурността и по-сериозни пътища, в сравнение с да ограничаваме хората. Това е мое персонално мнение. И аз ще пазя позицията пътищата да станат все по-сигурни и по-безопасни. Защото от позиция на логистика за България е доста по-ценно вие да можете да осъществявате напредването си за все по-кратко време. Защото това е обвързвано с подвижността, а подвижността е приоритет на Европейската комисия и тя е обвързвана директно с виталния стандарт на индивида ", съобщи Събев пред публицисти в Пловдив.

Той бе там за учредителното заседание на партия " Продължаваме промяната ". В началото на деня транспортният министър се срещна с регионалния шеф Йордан Иванов и с представители на бизнеса в икономическа зона " Тракия ". Обсъдени бяха проектите за създаване на градска железница в Пловдив и идните действия за реализация на плана. Събев посети както част от бъдещото трасе, по този начин и интермодалния терминал, където се срещна с инфраструктурата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР