Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България Ивайло
Коментари Харесай

България подписа Меморандум за намаляване на цените на роуминга и със Сърбия

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията на България Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и министърът на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич подписаха Меморандум за понижаване на интернационалните цени за роуминг сред двете страни.

Документът бе парафиран в наличието на премиера на България Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, президента на Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила, премиера на Гърция Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила и министър-председателя на Румъния Михай Тудосе, в границите на провелия се през днешния ден в Белград Съвет за съдействие на високо ниво сред четирите страни.

Споразумението планува страните да предизвикват мобилните оператори да реализират съответни договорености между тях, които да доведат до трайното понижаване на интернационалните цени на роуминг услугите. От поевтиняването на диалозите в роуминг ще се възползват близо 14 милиона жители на двете страни.



Сърбия е втората страна от Западните Балкани, с която се подписва подобен меморандум. Това е следващата крачка към осъществяването на един от главните приорите, за които страната ни ще работи в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – информационна съгласуваност сред Западните Балкани и страните членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР