Министърът на транспорта Христо Алексиев обяви, че заседналият кораб край

...
Министърът на транспорта Христо Алексиев обяви, че заседналият кораб край
Коментари Харесай

Заседналият кораб край Камен бряг потъва, екипажът не дава съгласие да бъде евакуиран

 Министърът на превоза Христо Алексиев разгласи, че заседналият транспортен съд край Камен бряг потъва. " В хамбара се цялостни вода - това е открито, което значи, че корабът потъва ", заяви той. 

" Наш приоритет е запазването на човешкия живот. Действахме превантивно и нощес изградихме оборудване, с цел да може екипажът да бъде евакуиран. Екипажът към момента не дава единодушие да бъде евакуиран, само че страната е в подготвеност ", добави Алексиев.

Министърът изясни, че обстановката, при която е затънал корабът, е доста комплицирана. Много е сложна всяка интервенция, тъй като не може да вкараме тежка техника, тъй като това е предпазена зона. Последните дни има доста високи талази, заради мощния вятър е рискована и интервенция по въздух.

" Имаме мнение от Европейската организация за морска сигурност, че това не е рисков товар ", сподели още той.

Главният шеф на Главна дирекция Аварийно-спасителна активност към Изпълнителна организация " Морска администрация " Румен Николов съобщи, че товарът е изсъхнал. Той сподели още, че няма фрапантно наводнение на трюма. Николов позволи, че проникването на вода може да е от вентилационен отвор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР