Министърът на риболова Тецуро Номура направи изявлението си, докато говореше

...
Министърът на риболова Тецуро Номура направи изявлението си, докато говореше
Коментари Харесай

Японският министър на риболова беше принуден да се извини, че е нарекъл водите от Фукушима замърсени

Министърът на риболова Тецуро Номура направи изказването си, до момента в който говореше пред кореспонденти по-рано денем след среща с Кишида. Той съобщи, че диалозите му с премиера са били свързани с " оценката на нечистата вода " след изливането ѝ в Тихия океан. По-късно Номура се извини и отдръпна коментара си, само че съобщи, че няма да подаде оставка поради него, заяви новинарската организация " Джиджи ".

Япония назовава водата, която изхвърля в океана, " вода, пречистена от ALPS ", с цел да я разграничи от нечистата вода, съхранявана в резервоари към площадката на централата. ALPS е редуциране от " Advanced Liquid Processing System " (усъвършенствана система за преправка на течности), която има за цел да в профил множеството радиоактивни детайли от водата, като се изключи тритий, преди тя да бъде излята в океана като " пречистена " вода.

" Дълбоко разочароващо е, че той направи такава забележка. Наредих на министър Номура да сервира извинения, както и да отдръпна казаното от него ", съобщи през днешния ден Кишида.

Тъй като тритият, радиоактивен изотоп на водорода, е сложен за обособяване от водата, отпадъчните води от Фукушима се разреждат, до момента в който равнищата на трития паднат под наложените граници. Японската организация по риболовство заяви, че тестванията на риба от региона на централата в събота не са открили откриваеми равнища на тритий.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР