Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова не пожела

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова не пожела
Коментари Харесай

Аврамова не каза изнудвана ли е фирмата, направила системата за винетките

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова не пожела да отговори на неуместни въпроси, свързани с въвеждането на електронните винетки.
Тя беше запитана от парламентарната естрада изнудвана ли е " Капш ", фирмата-изпълнител по системата за електронните винетки да назначи избрани подизпълнители . Аврамова съобщи, че не е чувала за сходно нещо, а само е чела в " жълтата преса ".
Тя не отговори също законни ли са рамките, на които би трябвало да бъдат инсталирани кабелите. Друг въпрос, на който министърът не пожела да отговори, е дали е имало заповед за прекъсване на монтаж на терминали. Задаващият въпросите народен представител от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който е зам.-председател на транспортната комисия в Народното събрание, запита още кой щe поемe отговорност за ръководенето на ТОЛ ръководството. В последна сметка аленият народен представител разгласи, че Българска социалистическа партия внася сигнал до прокуратурата за вероятен напън върху " Капш ", както и искане за категорично съвещание на Народното събрание особено на тематика " електронни винетки " .
Аврамова направи последователен обзор на въвеждането на системата, като уточни какъв брой значим приоритет е електронната винетка. Тя призна, че министерството не има нужната характерна експертиза, което е породило проблемите при въвеждането на системата. По този мотив тя разкри, че е потърсена е консултантска поддръжка от страна на Световната банка и се е стигнало до трансфер на познания.
" Проблемите бяха най-вече механически и към този момент ги отстранихме ", съобщи тя.
" Политиките за въвеждане на електронната винетка са детайл от процеса на въвеждане на електронно таксуване за потребление на републиканската мрежа. На територията на Република България се вкарва смесена система, а точно за пътни транспортни средства с обща маса по-малка или равна на 3.5 тона, електронна винетка и за пътни транспортни средства над 3.5 тона електронно таксуване на база изминато разстояние или тол. С избора на реализатор и сключването на контракта на 15 януари 2018 година процесът за въвеждане на електронното таксуване, за потребление на републиканската мрежа беше в действителност стартиран с първи приоритет въвеждане на електронната винетка “, изясни Аврамова
Свиленски остана извънредно неудовлетворен от неналичието на съответни отговори и още веднъж повтори въпросите си. " Дали сме милиони на Световната банка за тези рекомендации и виждаме какъв е резултатът ", уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР