Министърът на регионалното развитие и благоустройството обявява, че е започнала

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството обявява, че е започнала
Коментари Харесай

Започна изграждането на площадка за нова компресорна станция Чирен

Министърът на районното развиване и благоустройството афишира, че е почнала процедура по отчуждаване на парцел и част от парцел – частна благосъстоятелност, за държавна потребност за създаване на софтуерна площадка на компресорна станция (КС) " Чирен " и на обслужваща техническа инфраструктура – пътна връзка към софтуерната площадка на станцията от Обект " Разширение на потенциала на Подземно газово вместилище " Чирен " – надземна част ", в землището на с. Чирен, заяви на интернет страницата си ведомството.

С Решение № 709 на Министерския съвет от 2021 година газовото вместилище " Чирен " е несъмнено за народен обект.

Финансирането на процедурата по отчуждаване на част от парцела – частна благосъстоятелност се обезпечава от " Булгартрансгаз " ЕАД.

На съвещанието си от 11 май служебният кабинет одобри решението.

Договорът за построяването на надземни уреди на територията на подземното газово вместилище в Чирен бе подписан на публична гала на територията на оборудването наоколо до едноименното село на 20 януари тази година. Договорът е на стойност 297,777 млн. лева и се чака строителството на тази част от разширението на плана да завърши в границите на две години.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР