Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков
Коментари Харесай

Нанков и македонският му колега ще открият ремонтирания път Старчево-Кърналово-Първомай

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила и министърът на локалното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу ще открият на следващия ден ремонтирания път Старчево-Кърналово-Първомай, оповестиха от пресцентъра на районното министерство.

Събитието ще стартира в 16.00 ч. в село Първомай, като на него ще участват и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, представители на Агенцията "Пътна инфраструктура " /АПИ/, регионалният шеф на Благоевград Бисер Михайлов и кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Общата дължина на ремонтираната права е над 13 километра, а цената на ремонтните действия е повече от 8 млн. лева, които са обезпечени от бюджета на АПИ за настоящ ремонт и поддържане. За постигането на оптималната сигурност на пътя е положена маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи за близо 730 хиляди лв..

Пътят минава през селата Старчево, Кърналово, Михнево, Кавракирово, Първомай и е единствената пътна връзка за тези обитаеми места, в които живеят над 10 хиляди души. Той е и значимо направление към Граничния пункт "Златарево " и е съществена връзка с най-голямата зеленчукова борса в област Благоевград, която осъществя продукцията на локални производители и се посещава и от гърци, македонци и сърби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР