Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството
Коментари Харесай

Николай Нанков инспектира строителството на язовир Пловдивци“

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на язовир „ Пловдивци “, в смолянската община Рудозем. Активно се работи по построяването и на язовир „ Луда Яна “ и ремонта на язовир „ Студена “.

Язовирът ще бъде публично открит през тази година, като това е първият сходен обект, който се построява в България за последните три десетилетия. Министър Нанков регистрира, че към днешна дата са изпълнени над 90% от плануваните действия по плана. В момента се правят мероприятия по завиряването на язовира. Текат и довършителни действия по изместването на действителен път за достъп до аграрни и горски парцели отвън санитарно-охранителната зона, както и довеждане докрай на галерията след шахтовия преливник. 
Язовирът е със завирен размер 2,45 млн. куб.м. и е планиран за водоснабдяване на градовете Рудозем и Мадан, като и още за над 30 обитаеми места в Централните Родопи с почти 40 000 души население. Стойността на строителните работи е над 47.4 млн. лева Язовирът е част от плана на Министерството на районното развиване и благоустройството със Световната банка „ Проект за развиване на общинската инфраструктура “ на стойност 170 млн. лева
По него се финансира и строителството на бент. „ Луда Яна “, край Панагюрище и ремонта на язовир „ Студена “, край Перник. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР