Министърът на регионалното развитие и благоустройството е пътувал преди повече

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството е пътувал преди повече
Коментари Харесай

МРРБ отговори на Борисов: Министър Андрей Цеков не се е срещал с Бабаков в Москва

Министърът на районното развиване и благоустройството е пътувал преди повече от 10 години до Руската федерация и не се е срещал или общувал с политици в Москва, съобщават от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) във връзка днешно изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Преди началото на първото за есенната сесия пленарно заседание Борисов се обърна към публицистите с апел да проверяват имало ли е среща в Москва между настоящия районен министър и съветския народен представител Александър Бабаков (руският политик, упоменат в данните на „ Антикорупционен фонд “ бел.ред.).

Ето целия текст на позицията на Министерство на регионалното развитие: 

Ръководството на Министерството на районното развиване и благоустройството остро възразява против спекулативни внушения на водача на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година При старта на новия политически сезон в Народното събрание през днешния ден Борисов забърка името на министъра на районното развиване и благоустройството в изказвания за присъединяване в срещи в Москва с съветски политици. Категорично заявяваме, че не се е срещал с лицето, представено от водача на ГЕРБ. Фактите са, че е пътувал до Руската федерация преди повече от 10 години за бизнес срещи в качеството му на правист. В Москва, на територията на Руската федерация или на други места по света не се е срещал и не е общувал с политици от Руската федерация.

Прави усещане и усърдието на ръководителя на районната комисия в Народното събрание Николай Нанков /ГЕРБ/ да дезинформира за напъните на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в обезпечаването на обикновено зимно и спешно поддържане на пътищата. Фактите са, че екипите на Министерство на регионалното развитие и АПИ са в подготвеност да обезпечат поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия, както и в спешни обстановки.

В момента текат нови публични поръчки за избор на реализатори за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Обявените процедури са изцяло транспарантни, с аршин най-ниска цена. Осигуряват се условия за работа на българския бизнес по написаните в законодателството правила.

Министерство на регионалното развитие декларира, че офанзивите против министър Цеков няма да окажат въздействие върху честното осъществяване на търговете и избора на реализатори, предложили най-ниската цена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР