Министърът на промишлеността на Канада Франсоа-Филип Шампан обяви 350 милиона

...
Министърът на промишлеността на Канада Франсоа-Филип Шампан обяви 350 милиона
Коментари Харесай

Канада обяви 350 млн. долара за зелена авиация

Министърът на индустрията на Канада Франсоа-Филип Шампан разгласи 350 милиона канадски $ (265 милиона щатски долара) в поддръжка на устрема на аерокосмическата промишленост към нулеви въглеродни излъчвания, съобщи Агенция Франс Прес.


В изказването си той показва, че средствата ще бъдат ориентирани към стимулиране на хибридното и различното задвижване, самолетните системи, прехода към различни горива и инфраструктурата за поддръжка на самолетите.

Това " ще спомогне за задвижването и ускоряването на зелената индустриална промяна на канадската аерокосмическа промишленост, генерирайки работни места с висока стойност, като в същото време укрепва веригите за доставки и поддържа прехода към стопанска система с нулеви чисти излъчвания ", сподели Шампан.

През октомври 2022 година членовете на авиационната организация на Организация на обединените нации дефинираха 2050 година като своя цел за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания при въздушния превоз - промишленост, която постоянно е подложена на критика за несъразмерната си роля в изменението на климата.

Понастоящем виновен за 2,5 до 3,0 % от световните излъчвания на CO2, прекосяването на бранша към възобновими горива се оказва мъчно, макар че авиоиндустрията и енергийните компании се стремят към прогрес.

Шампан направи известието за финансирането по време на присъединяване си в авиоизложението в Париж, където то беше приветствано от канадските компании.

Според държавни данни в канадския аерокосмически бранш, който се основава на износа, работят към 210 000 души и способства за стопанската система с 27 милиарда канадски $. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР