Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква на национално съвещание всички

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква на национално съвещание всички
Коментари Харесай

Цачева свиква началниците на затвори на съвещание по повод бягството на затворници

Министърът на правораздаването Цецка Цачева привиква на национално заседание всички началници на затвори в страната и управлението на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". На срещата ще бъдат разисквани създалото се напрежение в системата, както и вероятни решения на настоящи въпроси в незабавен порядък.

Преди това синдикатите на чиновниците в местата за отнемане от независимост се събират пред Централния софийски затвор. Още преди дни те оповестиха, че на този ден ще покажат поддръжката си към сътрудниците си след случая с двамата избягали пандизчии. Синдикатите, обаче не са получили позволение за митинг и афишират срещата си като Общо заседание.

На 3 април от софийския затвор избягаха двама рецидивисти, откакто заплашиха с оръжие надзиратели. Полицията ги търси към този момент седмица, само че безуспешно.
Правосъдният министър Цецка Цачева сподели в сряда в Народното събрание, че случилото се е резултат от човешки неточности и " неодокомплектоване на системите за сигурност ".

" Има заповед, която дефинира кои са позволените за внасяне движимости в местата за отнемане от независимост. Контрол се реализира всекидневно от дежурните, които са на промяна и ревизират тези движимости. Самият факт обаче, че се реализира въоръжено бягство - единият е бил с нож, а другият с револвер, значи, че тези движимости са импортирани в Софийския затвор ", разяснява Цачева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР