Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланика

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланика
Коментари Харесай

Министър Йорданова се срещна с посланика на Египет

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова организира работна среща с посланика на Египет Н.Пр. господин Халед Ибрахим Емара.  

      В началото на диалога дипломат Емара направи обзор на връзките сред двете страни и ги дефинира като динамично разрастващи се, изключително в търговско-икономически аспект. Като доказателство за това са редица български компании, които оперират в Египет, изключително с инженерен и софтуерен профил. 

Министър Йорданова, от своя страна дефинира Арабска република Египет като фактор на стабилността и един от огромните търговски сътрудници на България в региона на Близкия изток и на целия Африкански континент. Сътрудничеството с Египет постоянно е било от необикновен приоритет за България в подтекста на връзките ни с арабските страни и е първата арабска страна, с която България открива дипломатически връзки преди съвсем век, акцентира тя. В подтекста на комерсиалните ни връзки и реализиране на по-добра бизнес-среда, министър Йорданова дефинира работата на министерството за реализиране на правосъдната промяна, дигитализацията на регистрите, електронното правораздаване, като извънредно значима.

Друга тематика от изключително значение за двете страни бе активността на антикорупционните органи, техните пълномощия, конструкция, подбора на фрагментите и изключителното им значение за по този начин нужното възприятие за правдивост, от което се нуждае обществото.

В умозаключение, министър Йорданова даде висока оценка на значимата и решаваща роля на Египет в напъните за търсене на устойчиви политически решения на районните рецесии, което е единственият път към дълготраен мир и стопански и обществен разцвет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР