Министърът на правосъдието Крум Зарков ще даде началото на строителни

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков ще даде началото на строителни
Коментари Харесай

Започва изграждането на първото преходно отделение към затвор в България

Министърът на правораздаването Крум Зарков ще даде началото на строителни действия, с които ще стартира построяването на първото у нас преходно поделение. То ще се обособи в затворническото общежитие от открит вид „ Строител “ към пандиза в Бургас, оповестяват от пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Мероприятието ще се организира в петък, 13 януари 2023 г, от 11:00 ч. в общежитието, което е в непосредствена непосредственост до пандиза в Бургас.

Обектът е част от план „ Осигуряване на сигурна и безвредна материална среда в пандизите и арестите “ по Програмна област 19 „ Корекционни услуги и авансово задържане “ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.

Инвестиционният план планува да бъде осъществен ремонт и преустрояване на съществуваща постройка, която все още действа като затворническо общежитие и създаване на нова, която да включва преходно поделение, административна част и лавка за лишените от независимост. Целта на новото преходно поделение е в него лишените от независимост да се приготвят за включване в обществото след освобождението им от пандиза.

На събитието ще участват още заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова, основният шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов, ръководителят на плана комисар Нина Главчовска и началникът на затвора-Бургас ст. комисар Янчо Желев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР