Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подписа общо споразумение с трите

...
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов подписа общо споразумение с трите
Коментари Харесай

Данаил Кирилов подписа споразумение с трите синдиката към ведомството

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов подписа общо съглашение с трите синдиката към Министерството на правораздаването , оповестяват от ведомството.

Под документа поставиха подписи ръководителите на Синдиката на чиновниците в пандизите в България /ССЗБ/ Ивайло Григоров, на Сдружение " Синдикат Охрана " Петко Чалъков и на Синдикат на пенитенциарните чиновници Иван Иванов.

Това е първият сходен общ документ, който урежда формите за съдействието сред министъра на правораздаването и синдикалните организации , методите за взаимоотношение, както и изискванията за реализиране на обществена активност.

Целта е гарантиране и отбрана на социално- икономическите и професионални права и ползи на работещите в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и в Главна дирекция " Охрана " (ГДО). Регламентират се методите на взаимоотношение за реализиране на общи цели към възстановяване на изискванията на труд на чиновниците и попречване на спорове посредством съблюдаване на настоящото законодателство.

" Споразумението е със период 3 години, което дава непоклатимост на взаимоотношенията. Отстояването на правата на работещите в двете основни дирекции ще продължи в дух на взаимоотношение и кооперативност ", съобщи при подписването министър Кирилов.

Той напомни, че тази година Министерството на правораздаването ще усили с 200 нови щатни бройки съставите на ГДИН и ГДО, каквото бе едно от настояванията на синдикалните организации.

Ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов посочи, че постигнатото общо съглашение е верният метод към синдикатите . От своя страна представителите на организациите дадоха поръчка за общи дейности и търсене на съвместен разговор с министерството при решение на проблеми.

Синдикатите към Министерството на правораздаването пазят ползите на своите членове в двете основни дирекции - ГДИН и ГДО. В тях членуват близо 3000 чиновници.

На церемонията по подписването през днешния ден участваха още професионалните управления на двете дирекции и представители на управителните препоръки на трите синдиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР