Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе среща с европейския прокурор

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе среща с европейския прокурор
Коментари Харесай

Атанас Славов се загрижи, че европрокурорите нямат още сграда

Министърът на правораздаването Атанас Славов организира среща с европейския прокурор Теодора Георгиева, като двамата обсъдиха стъпките за по-ефективната активност на европейските делегирани прокурори.

В хода на диалога бяха наранени идни законодателни промени, които да синхронизират българското законодателство с това на останалите страни в Европейски Съюз. Целта е да се основат условия за по-успешно следствие на трансграничните закононарушения.

Друга тематика бяха бъдещи промени в Закона за административните нарушавания и санкции, които да разширят типовете административно-наказателни наказания за юридическите лица, облагодетелствали се от закононарушения. Предвижда се да се вкарат с изключение на имуществени наказания, по този начин и неимуществени. Обсъдена бе и опцията за предугаждане на състав за закононарушения за митническа машинация при избрани хипотези.

Министър Славов и прокурор Георгиева разговаряха и за положението на постройката, в която би трябвало да бъдат настанени европейските делегирани прокурори. Преди година държавното управление даде постройката на ул. " Г.С. Раковски " №134 на Висшия правосъден съвет (ВСС) за потребностите на Европейската прокуратура. Все още обаче те не могат да се нанесат, защото ремонтът не е приключил.

" Европейските делегирани прокурори би трябвало да получат естествени условия за работа - както от битов темперамент, по този начин и като законодателни текстове, с цел да се почувства резултатът от тяхната активност. Все още редица закони, които касаят злоупотребата със средства на европейските жители, не хармонизират със законите и практиките в останалите страни и това попречва ефикасното следствие на закононарушенията ", съобщи министър Славов след срещата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР