Министърът на отбраната в кабинета Петков Драгомир Заков да бъде

...
Министърът на отбраната в кабинета Петков Драгомир Заков да бъде
Коментари Харесай

Рокади: Ексвоенният министър Драгомир Заков става посланик в Дания

Министърът на защитата в кабинета " Петков " Драгомир Заков да бъде назначен за дипломат на България в Дания - това предлага Министерският съвет до президента Румен Радев.

Той би трябвало да смени на поста Светлан Стоев, който бе министър на външните работи в първия длъжностен кабинет на Стефан Янев и чийто мандат като дипломат изтича в този момент.

Заков е посланик от кариерата и преди да стане министър на защитата бе дипломат на България в НАТО. След това работи като дипломат за специфични поръчения в Министерство на външните работи по сигурността в евроатлантическата зона, а последно през лятото на 2023 година бе назначен за консултант на премиера Николай Денков по външна политика и политика за сигурност.

Желязко Радуков да смени Ангел Ангелов като началник на задачата ни в Скопие, предлага още държавното управление до Радев. Причината още веднъж е изтичащия мандат на сегашния дипломат.

Радуков също е посланик от кариерата. " Професионалното му развиване минава в дирекция „ Югоизточна Европа ", където в разнообразни интервали е отговарял за Северна Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово и Черна гора, като е работил по целия набор на двустранните връзки с тези страни, в това число по тяхното европейско измерение ", показват от държавното управление. В момента той  работи в дирекция „ Югоизточна Европа " на Министерството на външните работи.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР