Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви пред bTV, че журналисти,

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви пред bTV, че журналисти,
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Журналисти-проруски манипулатори, които работят срещу България, си правят реклама със списъка "Миротворец"

Министърът на защитата Тодор Тагарев съобщи пред bTV, че публицисти, " които по този начин или другояче работят против българския интерес ", си вършат реклама с това, че са включени в листата на уеб страницата " Миротворец ".
 
" Такива уеб сайтове има доста. Той не е формален уебсайт, не се поддържа от украинските управляващи. Там няма никакви директни закани към хората, които са включени в описите ", разяснява военният министър българските имена, посочени като " врагове на Украйна ".
 
" Реакцията към тези хора у нас е доста по-силна, тъй като са по-добре познати тук. Като предписание това са хора, които манипулират непрестанно публичното мнение в проруски интерес. (…) Случаят се раздухва целеустремено, за си вършат реклама тези публицисти, които по този начин или другояче работят против българския интерес ", разяснява още Тагарев.
 
В края на юли Русия дефинира нова предупредителна зона за обучение, която е в границите на изключителната икономическа зона на България. Тогава Министерството на защитата излезе с позиция, че това не е добра процедура.
 
" Русия е черноморска страна и води война. За да влязат в нашата изключителна икономическа зона, обяснението е, че организират учения. Тези учения би трябвало да се организират за малко време – седмица или 10 дни, в тази ситуация към този момент удължено до 20 дни. Ще забележим какво ще се случи по-късно ", разяснява Тагарев.
 
По думите му към този момент учението не е проблем за транспортните коридори, само че би било проблем, в случай че желаеме да изпратим екип за изследване на залежи на газ.
 
От думите на Тагарев стана ясно, че се чака се България да бъде обезщетена за последната помощ, която изпрати на Украйна. Това ще се случи до 2025 година посредством Европейския механизъм за мир.
 
" Ние към този момент сме получили отплата за една част нелетална помощ. Очакваме скоро да получим за декември, а това, което ние в този момент дадохме ще изчакаме може би до 2025 година Изпратихме неща, които са нужни на Украйна, с които ние разполагаме в нашите хранилища, които са в годно положение, само че в края на своя живот. Чисто прагматично оказваме помощ на Украйна, само че и за личната си сигурност ", посочи министърът на защитата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР