Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в неформалната среща

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще участва в неформалната среща
Коментари Харесай

Тагарев обсъжда с колегите си от ЕС ангажиментите към Украйна

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще взе участие в неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейския съюз. Това осведоми Министерството на защитата (МО) на своята интернет страница. Форумът стартира през днешния ден, ще продължи и в утрешния ден в Брюксел, Кралство Белгия.

Министрите на защитата ще обсъдят краткосрочните и дълготрайни задължения на Съюза към Украйна, напредъка във връзка с Капацитета на Европейски Съюз за бързо развръщане и развиването на Европейската отбранителна технологично-индустриална база, в това число създаването на бъдещата Европейска тактика за отбранителна промишленост.

Съветът на Европейски Съюз заяви през вчерашния ден, че възобновява за още шест месеца икономическите наказания, наложени на Русия поради нападението против Украйна.

Дискусиите ще продължат с фокус върху провокациите пред сигурността в Сахел и Гвинейския залив и напъните на Европейски Съюз за поддържане на свободата на корабоплаването в Червено море. Поканени за присъединяване в срещата са генералният секретар на НАТО, заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по мироопазващите интервенции и ръководителят на Подкомисията по сигурност и защита на Европейския парламент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР