Министърът на отбраната Тодор Тагарев е поискал проверка от здравното

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев е поискал проверка от здравното
Коментари Харесай

Тагарев иска проверка на здравното министерство по случая с Мустафа Емин в Пирогов

Министърът на защитата Тодор Тагарев е изискал инспекция от здравното министерство на случая, обвързван с неговия консултант Мустафа Емин в незабавната болница " Пирогов " .

Това заяви някогашният здравен министър и сегашен ръководител на здравната комисия в Народното събрание Костадин Ангелов .

Става дума за случая, в който здравна сестра от " Пирогов " упрекна Емин посредством обява във Facebook в демонстрация на пренебрежително държание по време на посещаване на болничното заведение.

Публикацията беше споделена от формалната страница на " Пирогов ", откъдето след това оповестиха, че правят инспекция по случая. Тя в петък и е открила, че медицинските чиновници са спазили служебните си отговорности, само че не се загатва нищо за Емин и неговото държание.

Писмото на Тагарев е адресирано до здравния министър Христо Хинков . В него министърът на защитата желае обстановката да бъде изяснена посредством инспекция на здравното министерство. Той написа, че тя е " уронваща престижа на Министерството на защитата ".

Тагарев пита дали разказаното от здравната сестра дава отговор на истината и желае информация за това по какъв начин е взето решението за шерване на обява от персонален профил в страницата на " Пирогов " и дали е осъществена инспекция на обстоятелствата преди този момент.

Във вторник здравната сестра Неда Диманова показа във Facebook профила си, че Мустафа Емин е бил в детската травматология дружно с детето си и се е държал пренебрежително поради позицията си на консултант на министър.

Тя твърди, че Емин е изискал друго дете да бъде изведено от противошоковата зала, с цел да бъде признато неговото. Съветникът на министъра отхвърли това и изиска инспекция на случая.

Публикацията на Диманова беше споделена и от формалната страница на " Пирогов ". Тя обиколи обществените мрежи и медиите, като скоро по-късно се появи и в съветската осведомителна организация Риа Новости .

Министерството на защитата и партия " Да, България " оповестиха, че са почнали инспекция и ще подхващат дейности, откакто обстановката бъде изяснена.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР