Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че руските

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви, че руските
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната: Кремъл смята войниците си за пушечно месо, 500 на ден падат в Бахмут

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че съветските военни са почнали да реалокират техниката си на по-големи разстояния заради западните оръжия, с които разполага Украйна. Той разкри това в изявление за  " Делфи ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10147
" Въпреки това не щадят бойците си и са подготвени да изгубят даже 3 милиона бойци, надявайки се да покрият загубите заради завземането на " половината Украйна ". Руснаците са зложелател, с който е доста мъчно да се бориш. Те се учат доста бързо. В резултат на това се трансформира и тактиката на водене на военни дейности ", съобщи Резников.

Той напомни, че при нахлуването си в Украйна руснаците са вървели " напред в колони, без артилерийско прикритие, разузнаване, без боязън от нищо,  носейки със себе си парадна униформа и мислейки, че след три дни ще  маршируват из центъра на Киев ". 

" Излезе им скъпо. Разбихме тези колони, прерязахме логистичните им вериги. Това докара до първия, както те го нарекоха, " жест на благосклонност " - освобождението на Киевска, Черниговска и Сумска област. Друга демонстрация на " благосклонност " се организира на Змийския остров, по-късно в Харковска област и Херсон ", означи той.

Резников сподели, че от май Украйна е почнала да получава от сътрудници " неща, които трансформират хода на играта - като 155-мм артилерийски системи, а от средата на лятото е получила втора поддръжка, която доста трансформира всичко - HIMARS и други реактивни системи за залпов огън (РСЗО) ". Според него това е ключът към триумфа в посока Харков и Херсон. 

Резников посочи, че след Втората международна война Кремъл към момента възприема бойците " просто като пушечно месо " и употребява " тактичност на месомелачката ". 

" В Бахмут тяхната " пълзяща " офанзива продължава към този момент шести или даже седми месец. Те употребяват щурмови талази, атакуващи тактики. Може да има 10 или 12 такива талази, които непосредствено следват една след друга. Само в Бахмут поради това те имат до 500 убити и ранени бойци дневно ", категоричен беше той, представен от " Фокус ".

Според Резников дори  " фантазиите и проектите на Кремъл за постигане на границите на Донецка и Луганска област възможно най-скоро ще рухнат ", пълзящото нахлуване на Руската федерация " ще се провали ". Той е на мнение, че  " времето в този момент ще бъде в интерес на Украйна ", позволявайки да се приготвят части да се усвоят нови системи и да се получат спомагателни сили за Противовъздушна отбрана от сътрудници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР