Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин очевидно е наредил

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин очевидно е наредил
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Остин наредил на американските пилоти да стоят далече от Крим

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин явно е наредил на водачите на американските Военновъздушни сили да не летят наоколо до Кримския полуостров, като съблюдават отдалеченост от към 80,4 км от него, заяви в. " Вашингтон пост ", който е проучил секретни документи на Пентагона и американското разузнаване, появили се в интернет.

В един от тях е показана карта на Черно море, на която са обозначени регионите, в които могат да летят разследващи самолети. Границите им стартират на към 19,3 км от кримския бряг, " което е в сходство с интернационалното право ", твърди изданието. На картата обаче в допълнение е нанесена линия на към 80,4 км от полуострова, маркирана като SECDEF Directed Standoff, което съгласно изданието " демонстрира, че Остин евентуално е наредил на американските водачи да държат самолетите надалеч от полуострова ".

В различен документ се показва, че сред 29 септември 2022 година и 26 февруари 2023 година френски и английски самолети са направили наблюдателни полети над Черно море с екипаж на борда, до момента в който Военновъздушни сили на Съединени американски щати са употребявали безпилотни самолети, в това число RQ-4 Global Hawk, RQ-170 Sentinel и MQ-9 Reaper. Както е обяснено в материала, всеки месец са били осъществявани по няколко такива полета. Документът е обозначен като SECRET/NOFORN, което не разрешава предаването му на лица, които не са жители на Съединени американски щати. В него в детайли е разказан отговорът на Русия на полетите на Съединени американски щати, Англия и Франция.

Така документът разказва случай, който се е случил на 29 септември. По-рано английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че тогава съветски изтребител Су-27 е изстрелял ракета в непосредствена непосредственост до английски разследващ аероплан RC-135 Rivet Joint, който " рутинно патрулирал " в интернационалното въздушно пространство над Черно море. По думите на Уолъс той е разискал случая с съветския министър на защитата Сергей Шойгу. Според Уолъс инспекцията, осъществена от съветските управляващи, е посочила, че ракетата е била изстреляна от Су-27 по простъпка. Москва не е коментирала случая. Вестникът твърди, че съветският изтребител сякаш " съвсем е свалил " английското транспортно средство край крайбрежията на Крим. Според вестника случаят акцентира " салдото, който западните военни се пробват да поддържат: да подкрепят украинските въоръжени сили, като събират информация за хода на военните интервенции, без да влизат в директен спор с Москва "./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР