Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу показа на севернокорейския

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу показа на севернокорейския
Коментари Харесай

„Хиперзвукови ракети и стратегически бомбардировачи“: Шойгу показа руската бойна мощ на Ким Чен-ун

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу сподели на севернокорейския водач Ким Чен-ун съветските хиперзвукови ракети „ Кинжал “, както и стратегически бомбардировачи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Шойгу посрещна Ким при идването му в съветския далекоизточен Приморски край и му сподели три стратегически бомбардировача – Ту-160, Ту-95 и Ту-22М3.

Вчера Ким инспектира подложен на западни наказания съветски цех за изтребители, като част от визитата, за което Вашингтон и съдружниците му се притесняват, че може да се окаже от изгода за подсилване на съветската войска в Украйна и да подкрепи ракетната стратегия на Пхенян.

На срещата си в сряда съветският президент Владимир Путин и Ким разискаха въпроси, свързани с защитата, с войната в Украйна и със задълбочаването на съдействието.

Путин съобщи пред кореспонденти, че Русия „ няма да нарушава нищо “, само че ще продължи да развива връзките си със Северна Корея. Неговият представител добави, че по време на визитата на Ким не са били подписани никакви съглашения по въпроси, свързани с защитата или по отношение на други проблеми.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР