Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обвини ръководството на

...
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обвини ръководството на
Коментари Харесай

Ракети HIMARS към Крим: Шойгу заплашва да удари центъра за вземане на решения в Киев

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу упрекна управлението на въоръжените сили на Украйна в желание да удари окупирания Крим с ракети HIMARS и Storm Shadow. Това той направи на съвещание на колегията на Министерството на защитата.

Шойгу сподели, че в случай че тези ракети бъдат употребявани отвън зоната на по този начин наречената „ специфична военна интервенция “, Съединени американски щати и Англия ще бъдат изцяло въвлечени в огромна война. Това ще докара до незабавни удари по центровете за взимане на решения в Украйна, добави министърът.

Шойгу приказва за хода на военните дейности. Украинските войски, съгласно него, минават в нахлуване в южно-донецкото, запорожското и донецкото направление.

" Киевският режим употребява огромен брой западни оръжия и елитни формирования, чийто персонален състав е подготвен от експерти на НАТО ", сподели шефът на МО.

Общо от 4 юни въоръжените сили на Украйна са направили 263 офанзиви против съветските позиции и всички те са били отблъснати, заключи Сергей Шойгу.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР