Министърът на отбраната на Румъния Василе Дънку обяви в социалните

...
Министърът на отбраната на Румъния Василе Дънку обяви в социалните
Коментари Харесай

СПОРНА ПОЗИЦИЯ: Румънският военен министър подаде оставка след призив за преговори с Русия

Министърът на защитата на Румъния Василе Дънку разгласи в обществените медии, че е подал оставката си на премиера сутринта на 24 октомври. Като съществена причина за това решение той уточни " невъзможността за съдействие с президента ".

„ Оправдавам жеста си от позиция на невъзможността за съдействие с президента на Румъния, висш главнокомандващ на армията. Считам за належащо да се отдръпва от тази позиция, с цел да не оскърбявам по никакъв метод процесите на взимане на решения и стратегиите, които изискват отмереност по цялата верига на командване и да не блокира поредност от планове, безусловно нужни за оптималното действие на Министерството на националната защита и румънската войска “, се споделя в известието на Василе Динку.

Няколко държавни чиновници, в това число президента Клаус Йоханис, неотдавна разкритикуваха Василе Дънку за спорен коментар за прилежаща Украйна.

Бившият министър на защитата сподели, че договарянията с Русия ще бъдат единственият късмет за мир в Украйна. Според Biziday.ro президентът Йоханис реагира на изказването на Динку, като сподели, че „ би трябвало да чете по-често известията в пресата, с цел да разбере позицията на Румъния. Украйна сама взема решение по какъв начин да договаря “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР