Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак назначи днес генерал

...
Министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак назначи днес генерал
Коментари Харесай

Полша назначи генерал за борба с хакерски атаки

Министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак назначи през днешния ден военачалник за пълководец на новата специфична военна част за битка с хакерските атаки, съобщи Асошиейтед прес.

Задачата на формированието е отбрана, разузнаване и при потребност настъпателни дейности в отбрана на въоръжените сили на страната от хакерски набези. Командир на антихакерското поделение ще е бригаден военачалник Карол Моленда. Неговата част ще си сътрудничи тясно с Националния център за киберсигурност, основан през 2019 година

Полски държавни органи и компании постоянно стават обект на хакерски атаки. Миналата години в интернет изтекоха имейли от персоналната поща на Михал Дворчик, шефа на премиерската канцелария, представяйки някои министри и техни решения в отрицателна светлина. Дворчик твърдеше, че имейлите не са достоверни, само че събитията сочат, че най-малко няколко от тях са същински.

Освен това предходната година канадски специалисти потвърдиха, че един полски сенатор, един юрист и един прокурор - и тримата сериозни към властта - са били подслушвани посредством шпионския програмен продукт " Пегас "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР