Министърът на отбраната на Латвия Артис Пабрикс порица отношения на

...
Министърът на отбраната на Латвия Артис Пабрикс порица отношения на
Коментари Харесай

Отношенията на Германия с Русия и Китай са неморални и лицемерни

Министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс порица връзки на Германия с Русия и Китай, които дефинира като " аморални и лицемерни ".

Действията на Берлин забиват чеп сред страните от Западна и Източна Европа, сподели Пабрикс в изявление за " Файненшъл таймс ". Докато Русия натрупва повече от 100 000 бойци и военна техника на украинската граница, Пабрикс сподели, че отговорът на Запада е показал " пожелателно мислене ".

Представители на Източна Европа не можеха да повярват на отхвърли на Берлин да изпрати смъртоносни оръжия в Украйна, като в същото време отхвърли да даде на Естония позволение да изпрати остарели немски гаубици в страната. Досега Германия е поела ангажимент да изпрати 5000 каски и полева болница.

Пабрикс остро разкритикува позицията на Германия във връзка с гаубиците – както и някои нейни компании, които заплашват да се изтеглят от Литва поради разногласието на страната с Китай, защото Вилнюс задълбочава дипломатическите връзки с Тайван.

" Как се държите, когато става въпрос за Литва, Русия, Китай? ", попита Пабрикс. " Това е аморално и лицемерно. Това прокарва разграничителна линия сред запад и изток в Европа. "

" Германците към този момент не помниха, че американците подсигуряваха сигурността им през Студената война ", добави министърът на защитата. " Но те би трябвало да помнят. Това е техен честен дълг ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР