Министърът на отбраната на Германия Кристине Ламбрехт подаде оставка от

...
Министърът на отбраната на Германия Кристине Ламбрехт подаде оставка от
Коментари Харесай

След серия от гафове военният министър на Германия подаде ос...

Министърът на защитата на Германия Кристине Ламбрехт подаде оставка от поста си - предстоящ ход на фона на поредицата от гафове.

" Продължаващото с месеци фокусиране върху моята персона от страна на медиите не разрешава обективно отразяване и полемика за бойците, Бундесвера и решенията в областта на политиката по сигурността в полза на жителите на Германия ", споделя тя в писмото, с което моли канцлерът Олаф Шолц да я освободи.

Ламбрехт упорства " скъпата работа на военнослужещите и множеството стимулирани хора в тази област да излязат на напред във времето ".

Призивите за оставка на Кристине Ламбрехт станаха от ден на ден след неубедителното ѝ ръководство в Министерството на защитата и PR-гафовете ѝ. Последният от тях беше новогодишното послание от центъра на Берлин, в което Ламбрехт говореше за войната в Украйна на фона на пронизителен звук от пиратки.

Все още не е ясно кой ще я наследи отпред на основната институция, която до момента беше в квотата на Социалдемократическата партия на Олаф Шолц.

Spiegel показва, че според от избора на новия министър на защитата може да се стигне до още по-голямо разбъркване в кабинета.

Тъй като Шолц изисква равнопоставеност на половете в кабинета, би трябвало или жена да оглави позицията на Ламбрехт, или паритетът да бъде непокътнат за сметка на друга оставка.

Проблемите, с които бъдещият министър би трябвало да се оправя, варират от възстановяване на положението на армията до основни решения предвид на съветската инвазия в Украйна.

 
Бързото попълване на поста също е значимо, тъй като в края на седмицата следва среща на съдружниците от западните страни в така наречен формат Рамщайн, на която ще се разискват и спомагателни военни доставки за Украйна.

На нея би трябвало да бъде позволен и въпросът с изпращането на бойни танкове за Киев - проблем, по който Германия продължава да заема пасивна позиция макар изявеното предпочитание на Полша да даде Leopard 2.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР