Министърът на отбраната Красимир Каракачанов информира министъра на отбраната на

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов информира министъра на отбраната на
Коментари Харесай

Каракачанов информира министъра на отбраната на Швеция за започването на преговори с правителството на САЩ за нов самолет F-16

Министърът на защитата Красимир Каракачанов осведоми министъра на защитата на Кралство Швеция Петер Хултквист за решението на Народното събрание за образуване на екип и започване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за нов аероплан F-16.

Срещата сред двамата министри се състоя в границите на неофициалната среща на министрите на защитата на държавите-членки на Европейски Съюз, която се организира на 30 и 31 януари в Букурещ, Румъния.

Кралство Швеция се отнася с почитание към решението на Народното събрание на Република България за образуване на екип и започване на договаряния с държавното управление на Съединени американски щати за нов аероплан F-16, съобщи министър Хултквист и посочи готовността на своята страна за нови диалози по тематиката, ако такива се окажат нужни в бъдеще.

Характеристиките на самолетите Grippen са извънредно добра опция на към този момент взетото решение, уточни министър Хунквист по време на срещата, извършена по самодейност на шведската страна.

В хода на диалозите бе разискван и опитът на Кралство Швеция с възобновяване на наборната военна работа. От началото на предходната година наборните бойци служат във Въоръжените сили на Швеция от 9 до 12 месеца. Страната е почнала сполучливо с набор от 4 хиляди души, а към сегашния миг те са към 5 хиляди. Целта, която Швеция си е сложила, е да поддържа до 8 хиляди бойци годишно, благодарение на които да могат да се образуват цели войскови подразделения. Планът е през идващите 10 години броят на квалифицираните бойци от запаса да доближи 40 хиляди. В умозаключение шведският министър на защитата показа, че в страната му регистрират закриването на наборната военна работа като неточност, която е поправена с новото държавно решение, и в това време е запълнена една празнина в шведската просвета и общество.

Министър Каракачанов благодари за подробната информация по този въпрос и акцентира, че в българското общество този спор към този момент също е на дневен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР