Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че
Коментари Харесай

Нено Димов: 48% от Пирин е територията на Пловдив, Варна и Бургас заедно

Министърът на околната среда и водите Нено Димов съобщи, че се популяризира брошура от зелената организация „Да остане природа в България“ с искане да бъде анулирано решение на кабинета от декември месец за застрояване на 48% от парк Пирин.

„Това към този момент се трансформира в политическа опорка“, разяснява пред публицисти Димов след днешното съвещание на Министерския съвет.

По думите му 48% са 200 кв. км и това е територия равна на цялата територия на Варна, Бургас и Пловдив взети дружно.

„ Днес беше публикувана брошура до министрите по време на съвещанието, в която се споделя, че се желае анулация на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 година за застрояване на 48% от Национален парк „ Пирин “. Бих желал да разясня, че това на процедура е политическа опорка, а не е действителен факт, тъй като 48% е към 200 кв. км. – това на процедура е територията на Пловдив, Варна и Бургас взета дружно. Едва ли някой със здрав разсъдък би могъл да допусне, че в Пирин ще се строи такава повърхност “, сподели екоминистърът

Категорично няма позволение за строителство, има позволение единствено за водохващания за питейни потребности, което е записано в закона, и нищо няма да се прави отвън това, увери Нено Димов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР