Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов написа във

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов написа във
Коментари Харесай

Сандов:ТЕЦ Брикел окончателно спечели дело за 25 млн. лева

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов написа във Facebook, че ТЕЦ Брикел дефинитивно е спечелил дело за 25 млн. лв. против страната

Ето пълвият текст.

" Днес стана ясно, че Топлоелектрическа централа Брикел дефинитивно е спечелил дело за 25 млн. лв. против страната (в случая МОСВ).

Казусът е от 2012 година, а по делото Министерство на околната среда и водите се е представлявало от външна адвокатска адвокатска фирма. Решението на съда е от 23.12.2021г., като от същия ден Топлоелектрическа централа Брикел е с нов `собственик` - Roy Kennedy - незнаен за нас английски жител.

В този ден Roy заменя като притежател различен английски жител, който към този момент е прекомерно остарял (82г.) и евентуално има риск имуществото му в Гълъбово да бъде онаследено от хора, които не са покорни.

Благодарение на Bird.bg и комерсиалния указател на Обединеното кралство имам информация за адреса на Roy и считам да му изпратя покана за среща, на която да обсъдим Наказателната процедура на Европейската комисия против България за замърсяване със серен диоксид в региона на Гълъбово.

Надявам се да ми спомага да открием дружно замърсителя, или най-малко да е очевидец на нашата щателна инспекция, която толкоз дълго се бавеше. Междувременно нашият юридически отдел и част от новия екип на Министерство на околната среда и водите ще потърсим причини да желаяме анулация на влезналото в действие от 23.12.2021 година решение на съда пред изключителна инстанция на Върховен административен съд.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР