Министърът на образованието и науката Галин Цоков съобщи трагичната вест

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков съобщи трагичната вест
Коментари Харесай

Шефка в МОН е една от жертвите при кървавата касапница с тир край Шипка

Министърът на образованието и науката Галин Цоков заяви трагичната новина

Министърът на образованието и науката Галин Цоков заяви, че в петък вечерта е починала при безразсъден случай Мариана Лозанова, шеф отдел " Контролни действия " в МОН.

Цоков изрече съболезнования към нейните близки и сътрудници.

Промяна на метода, показване на визия за стандарта за качество, повишение на практическите умения на учениците за сметка на по-малко наизустяване и възпроизвеждане на обстоятелства, тези ограниченията за смяна на образованието в учебното обучение показа министърът на образованието и науката на конференция.



" В рамките на няколко месеца успяхме да разработим и от следващата година да влезе в деяние национална стратегия за сигурност на придвижването ", добави Цоков.

" За страдание войната по пътищата влезе и в нашето министерство ", сподели просветният министър.

Той съобщи, че се надява да продължат нещата, по които интензивно се е работело през последните години.

Цоков обърна внимание и на нещата, които са свършили през последните пет, пет и половина месеца. " В рамките на тези месеци ние успяхме да свършим доста неща - преди всичко във връзка с подзаконовите нормативни документи ", съобщи той.



Цоков добави, че са създали промени в разпоредба 10 и 11, в това число и по въвеждането на втора дата за децата на външно оценяване. Той добави, че са направени значими промени в разпоредба 16 за състезанията за шефове.

" Същината на измененията е обвързвана със стандарта за качеството на образованието. Тази работа е доста добре свършена от всички забъркани, които дискутураха по тематиката за качеството и реализираха баланс. Стандартът за качество е доста значим, тъй като допуска реализиране на избрани цели ", уточни министър Цоков.

" Той включва проект за създаване още от ранна детска възраст. Идеята е детските ясли да пренастроят своята работа, с цел да могат децата да получат ранна детска помощ, да има експерти, психолози, въобще експерти за ранно детско развиване. Те ще бъдат авансово подготвени ", изясни той.

" Отворихме, обсъдихме и затворихме преди няколко седмици готвените промени в образователните стратегии от първи до десети клас. Направихме една първа стъпка за това, да се олекотят образователните стратегии в общообразователната подготовка, във връзка с тяхната фактологическа трудност, заяви просветителният министър.

" Обсъждаме промени в наредбата за приобщаващото обучение ", добави още той. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР