Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие днес женския

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие днес женския
Коментари Харесай

Министър Лечева поздрави женския отбор по шахмат

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева одобри през днешния ден женския тим на България по шахмат, воден от ръководителя на " Българската федерация по шахмат 2022 " Васил Антонов.

Нюргюл Салимова, Гергана Пейчева, Белослава Кръстева, Габриела Антова и Виктория Радева преди дни се завърнаха от присъединяване в 44-та Олимпиада по шахмат в Индия, на която заеха влиятелното девето място.

" След шестгодишно спиране, България се включи в олимпиада по шахмат с тимове - дами и мъже. Благодарим на Министерството на младежта и спорта, което обезпечи средства за присъединяване на тимовете ни на Олимпиадата. Нашите състезатели демонстрираха доста положителни резултати и опазиха името на българския шахмат с чест и патриотичен дух ", сподели Васил Антонов.

Министър Весела Лечева поздрави шахматните девойки за класирането на 9-то място от 160 тима и им връчи плакети за достойното показване в Олимпиадата, а Васил Антонов ги награди с самостоятелни парични награди.
 Карлсен с значимо решение
Карлсен с значимо решение

Ето детайлности

" Чувствахме се като един тим. Дадохме всичко от себе си за България. Спечелихме седем мача, завършихме наедно в два, включително с доста мощните полякини, и претърпяхме проваляне също в две срещи - минимално против олимпийските шампионки от Украйна и от тима на Казахстан. Решителна бе успеха ни против отбора на Израел с 3:1, която ни донесе дележ на 6-то място и 9-то по индикатори в крайното класиране ", прецизираха българките.

Символично, за спомен, те подариха на министър Лечева шахматна фигура на бяла дама.

Тя им благодари и им пожела сполучливо показване на Европейското самостоятелно състезание за дами по шахмат от 20 до 31 август в Прага.
 Весела Лечева показа своя екип и целите пред ММС
Весела Лечева показа своя екип и целите пред ММС

Тя акцентира, че една от най-важните задания е връщане на спокойствието и сигурността
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР