Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването
Коментари Харесай

Министър Кралев участва в откриването на Световното първенство по борба за кадети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в откриването на Световното състезание по битка за кадети, което се организира от 29 юли до 4 август в София.

На тепиха в „ Арена Армеец “ ще излязат над 650 състезатели от 53 страни. България е показана от 29 борци. За организирането на шампионата ММС отпусна средства в размер на 350 хиляди лв..

"За мен е наслаждение да Ви поздравявам с „ Добре пристигнали “ в България! За София е голяма чест да одобри Световното състезание по битка за кадети. Нашата страна е била хазаин на голям брой надпревари от най-голям сан и аз съм уверен, че Българската федерация по битка ще се оправи съвършено с организацията на шампионата ", съобщи Красен Кралев и пожела триумф на всички участници.

Спортният министър изрази благодарността си към Международната федерация по битка и нейния президент Ненад Лалович за гласуваното доверие България да бъде хазаин на тазгодишния шампионат на планетата и на олимпийската подготовка следващата година, на която ще се разпределят последните квоти за Игрите в Токио.

Състезанието бе публично намерено от президента на Международната федерация по битка (UWW) Ненад Лалович.

"Без помощта на българското държавно управление, на Министерството на младежта и спорта и на Българската федерация по битка организирането на Световното състезание нямаше да бъде допустимо ", съобщи Лалович и поздрави състезателите, техните треньори и съдиите на шампионата.

След церемонията по разкриване министър Кралев получи почетен плакет от Международната федерация по битка и комплект медали от родната федерация за поддръжката, която ММС оказва на битката.

На събитието участваха президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов, президентът на Европейския съвет по битка и вицепрезидент на Международната федерация по битка Цено Ценов, ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и генералният секретар на комитета Белчо Горанов. Световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин даде старт на церемонията по разкриване, развявайки българския трикольор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР