Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: Годината за българския бокс започва ударно

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с медалистите от Европейското състезание по бокс за мъже и дами до 22 години, треньорите на националните тимове и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. Нашите представители завоюваха четири оценки от шампионата в Румъния. Шампиони станаха Даниел Асенов (52 кг) и Мелис Йозунова (69 кг), а с бронзови медали се окичиха Боян Асенов (56 кг) и Еми-Мари Тодорова (48 кг).

Министър Кралев награди с почетни медали на ММС призьорите и треньорите на националните тимове Жоел-Солер Арате (мъже) и Фикрет Ереджебов (жени), както и помощниците им Валентин Поптолев и Веселин Тодоров.

„ Поздравявам за положителното показване нашите боксьори и управлението на федерацията, която е една от най-успешните български федерации през последните години “, съобщи министърът. Той напомни, че боксът и битката са завоювали най-вече медали за България от международни и европейски шампионати във всички възрастови групи през 2017 година

„ Започваме и 2018 година стремително с два златни и два бронзови медала. Загубените мачове пък бяха с 2:3 съдийски гласа. Това демонстрира, че имаме извънредно мощен млад тим, който е можел да завоюва и повече оценки “, съобщи Кралев.

Той пожела бъдещи триумфи на състезателите и поздрави президента на федерацията Красимир Инински за положителната работа.

„ Сигурен съм, че на идващите европейски и международни шампионати, а и на Олимпиадата, ще имаме мотиви за наслада. Аз съм горделив с младото потомство български боксьори “, добави Кралев.

От името на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази признателност към министъра за поддръжката при обезпечаването на подготовката на националните тимове и за положителната връзка с ММС.

„ Успехите от европейското състезание до 22 години са доказателство, че когато се влага в младите спортисти, резултатите не закъсняват. Много е значимо да се обръща внимание на подрастващите. Във всяка една възрастова група имаме по едно ядро доста ярки гении. Трябва да ги убедим, че желаят и могат да станат огромни звезди. Аз имам вяра, че следващата година ще имаме доста по-силен мъжки и женски тим, с цел да представяме почтено България “, сподели Инински.

По време на срещата с министъра Красимир Инински го уведоми, че през месец юни ще започва новият план на федерацията Национална боксова лига, която ще включва церемония вечери с присъединяване на най-хубавите ни състезатели, разграничени в тимове.

През тази година на женския ни народен отбор предстоят Световно и Европейско състезание, а мъжете ще вземат участие в мачове от Световните боксови серии. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР