Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 14-ия международен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 14-ия международен
Коментари Харесай

Кралев връчи почетен плакет на ММС на световни звезди в бойните спортове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети 14-ия интернационален подготвителен лагер по карате киокушин, който се организира в състезателен комплекс " Камчия ". Тази година в него се включват над 600 каратеки от 14 страни. Участниците са първенци и медалисти от интернационалните шампионати и национални шампионати. Лагерът се провежда от Световния киокушин съюз (KWU) и Българската карате киокушин федерация (БККФ).

" Този лагер дава неповторима опция на всички участници да се допрян до едни от най-големите имена в света на бойните спортове. Сигурен съм, че с изключение на доста вълнуващо, това е и доста ползотворно за всички. Тук съм за трета поредна година и приветствам уредниците за напъните, които поставиха през 2020 година, с цел да може лагерът да се състои още веднъж, макар пандемията ", съобщи министър Кралев пред каратеките.

Кралев връчи почетни плакети на ММС на три от огромните звезди на бойните спортове - Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст. Тримата се включиха в едноседмичния лагер със серия от майсторски тренировки. Нидерландците са международни първенци от Сериите К1 Гран При.

Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст изрекоха своето удивление от организацията на лагера и отдадеността на каратеките. Артс се включи в заниманията дружно с двете си деца.

Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на генералния секретар на KWU Александър Пичкунов за заслугите му към развиването и популяризирането на бойните спортове в България.

По време на лагера в Камчия беше проведена Световната купа на KWU за младежи, като купа за България донесе Валерия Лозанова, а Мартина Чобанова се окичи с бронзов орден. На 21 август (петък) ще се организира шестото издание на бойната галавечер SENSHI. В програмата са включени 10 дуела сред първенци от 9 страни по разпоредбите на KWU SENSHI, KWU Full contact и K1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР