Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред медиите

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира пред медиите
Коментари Харесай

Министър Кралев: Абсолютно подкрепяме всички действия на прокуратурата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разяснява пред медиите днешната конференция на прокуратурата по отношение на финансирането на Българската федерация по ски след формалното разкриване на конференцията “Спортът за всички като средство за интеграция и мост сред обичаи и нововъведения “, последно събитие в областта на спорта от Българското председателство в на Европейски Съюз.

“Ние поддържаме безусловно всички дейности на прокуратурата. Наясно сме с тази инспекция от март месец. Предоставили сме всички документи, които са ни желали. Това са 16 класьора с папки, като има още 100 класьора, защото интервалът, който се преглежда е доста огромен. За тях сме отправили покана до прокуратурата да изпрати собствен чиновник, който да извърши инспекция на документите и на място. Това е голям размер от информация, който обгръща работата на 8 разнообразни екипа от 2003 година до в този момент “, сподели Кралев.

Министърът добави, че може да разяснява единствено интервала, в който неговият екип е работил в ММС.

“Правим всичко допустимо оптимално добре да направляваме метода, по който и федерациите, и клубовете разходват средствата си. Ние обаче не сме проверяващ орган. Нашата активност също се ревизира от АДФИ и Сметната палата. Постоянно ни ревизират и сме под мониторинг. Ние надлежно вършим мониторинг на организациите, с които работим и употребяват държавни средства. Отново наблягам, че ние поддържаме дейностите на прокуратурата и ще спомагаме изцяло. След като има подаден сигнал и някакви подозрения, би трябвало да се стигне до края, с цел да може тези подозрения вероятно да отпаднат “, добави министърът.

Красен Кралев акцентира, че е сигурен в хората, с които работи и няма подозрения за злоупотреби.

“Ние правим непрекъснато инспекции на федерациите и клубовете по другите стратегии, по които ги финансираме и сме извънредно строги и безкомпромисни. Мога да Ви дам няколко съответни образеца. Миналата година имахме открити нарушавания в програмата „ Спорт за децата в детските градини “. Веднага клубовете, които имаха нарушавания възвърнаха парите, а програмата беше спряна. “Научи се да плуваш “ е друга стратегия, в която установихме пропуски. Средствата бяха възобновени от клубовете, а програмата реформирана. Така че ние правим голям по размер работа за надзор на клубове и федерации. Но в границите на пълномощията и компетенциите, които имаме. Спомнете си за федерацията по шахмат. Ние установихме, че там има злоупотреби. Прокуратурата още работи по този проблем, само че това е с помощта на нашата дейност”, сподели Кралев.

Министърът акцентира още, че плановете, с които аплайват федерациите и клубовете по обособените стратегии минават на утвърждение от разнообразни комисии. ММС подкрепя финансово федерациите по стратегии за разнообразни действия – всеобщ спорт, детско-юношески спорт, първокласен спорт и семейства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР