Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът по

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът по
Коментари Харесай

Министър Кралев и вицепремиерът Каракачанов наградиха най-добрите военнослужещи спортисти за 2017 г.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов наградиха най-хубавите военнослужещи спортисти за 2017 година натържествена гала в Министерство на защитата. 10-те най-хубави спортисти получиха плакети от министър Каракачанов. Спортист № 1 на Националната военна спортна федерация (НВСФ) за 2017 година стана маратонецът капитан Илия Куцаров. Министър Кралев връчи купите на трите военни спортни клуба, класирали се на първите три места в комплексното класиране от извършените през 2017 година държавни военни шампионати – Военен академични състезателен клуб „ Васил Левски “ – Велико Търново, Военен състезателен клуб „ Тракиец “- Стара Загора и Военен състезателен клуб „ Шумен “.

Бяха отличени и военните формирования, класирали се на първите три места в комплексното класиране от извършените през 2017 година общоармейски шампионати – 68-ма бригада Специални сили, Национален боен университет „ Васил Левски “ и Сухопътни войски.

„ Щастлив съм да бъда за поредна година тук измежду Вас и да изразя голямото си удовлетворение от това, което е реализирано от спортния боен хайлайф на нацията през тази година. Спортът не може без армията и армията не може без спорт.

Винаги сте ни помагали, за което сме извънредно признателни “, сподели министър Кралев. Той посочи, че ММС работи извънредно добре с Националната спортна военна федерация и Центъра за първокласен спорт към Министерство на защитата.

„ Голяма част от елитните български спортисти, които пазят цветовете на България по интернационалните спортни конгреси, са част от Българската войска, за което благодаря. Това дава един необикновен късмет за втора кариера на най-успелите български спортисти “, добави спортният министър.

Той похвали резултатите на състезател № 1 на НВСФ за 2017 година капитан Илия Куцаров, който по думите му е най-хубавият маратонец в страната ни сега. Министър Кралев показа, че дружно с вицепремиера Красимир Каракачанов разискват опцията в новия Закон за физическото образование и спорта да има специфична глава за военно-приложните спортове.

Заместник-министър ръководителят по публичен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов благодари на всички военнослужещи за положените старания в спорта. „ Нашата войска имаше огромни обичаи в спорта и аз се веселя, че те се възраждат благодарение на Министерството на младежта и спорта и най-много с желанието, което Вие влагате “, обърна се към присъстващите той.

На церемонията участваха още началникът на защитата на Република България генерал-лейтенант Андрей Боцев, пловдивският митрополит Николай, регионалният шеф на Пловдив Здравко Димитров, непрекъснатият секретар на защитата Антон Ластарджиев и доста други висши военни.

Министерство на младежта и спорта годишно финансира спортната активност на Национална военна спортна федерация по Програма за развиване на спорта на всички.

През 2017 година са извършени 16 надпревари и държавни шампионати по 8 типа спорт с 1 358 участници. През 2017 година ММС е финансирало и присъединяване на представителния тим на въоръжените сили на Република България в III-те Световни зимни военни игри Сочи 2017 година, където България се е класирала на сложно 10-то място от 26 страни.

10-те най-хубави спортисти на МО за 2017 година:

1.капитан Илия Куцаров – в. ф. 24980 – Божурище – лека атлетика
2.цивилен чиновник Десислава Василева Славева – в. ф. 42130 – Боровец – ски алпийски дисциплини
3.цивилен чиновник Спаска Атанасова Павлова – в. ф. 32990 – Пловдив - пукотевица с револвер
4.редник Георги Йорданов Кирилов – в. ф. 32990 – Пловдив - боен трибой
5.матрос Теодор Вощинаров - в. ф. 32140 – Варна – плуване
6.майор Борислав Иванов Тафков – в. ф. 32040 – Крумово - ски алпийски дисциплини
7.цивилен чиновник Николай Станчев Колев – Централно военно окръжие - пукотевица с револвер
8.курсант Велина Личовска - ВУСК „ В.Левски ” В.Търново – плуване
9.капитан III сан Красен Йорданов – в. ф. 32140 – Варна - тенис на маса
10.редник Марина Петрова – Ваклина - работа „ Военна полиция ” - лека атлетика
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР