Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев уволни ръководството на

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев уволни ръководството на
Коментари Харесай

Смениха цялото ръководство на Тотото

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев уволни управлението на " Българския състезателен тотализатор " (БСТ). Освободени са трима членове на УС, в това число изпълнителният шеф на БСТ и ръководителят на борда.

На тяхно място са назначени нови членове, а за изпълнителен шеф е избран Георги Тарлеков, само че под изискването да заема длъжността до провеждането на конкурс.

Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев .

Министърът обосновава и смяната с незадоволителните резултати, само че и със съмнителния метод, по който е назначено актуалното управление : Досега настоящият ръб е назначен след бързо извършен конкурс в последните дни на служебното държавно управление , приключил с контракти с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи опция на идващото управление да взема решения за състава на органите за ръководство на предприятието.
 Служебният министър смени шефовете на Тотото и Национална спортна база
Служебният министър смени шефовете на Тотото и Национална спортна база

Приходите били под упованията

Според направения разбор БСТ не се възползва от изискванията, с които разполага, а пък са открити и случаи на необоснова освобождение и подмяна на дългогодишни фрагменти. Прилагана е незадоволителна политика по отношение на приходите на заетите в сдружението чиновници, слаб е и вътрешният надзор.

Според ММС управителното тяло на БСТ следва да работи доста по-решително, с ясна визия и цели , ориентирани към реализиране на по-добри резултати и значително по-високи приходи на средствата за спорт. Министър Илиев счита да предприеме дейности за значително съкращаване на разноските за заплати на органите за ръководство . Друга значима цел е да се откри заслужено възнаграждение за всички работещи в Българския състезателен тотализатор и по-добри условия за труд. Позицията на ММС е, че в този момент изплащаните хонорари на изпълнителния шеф, са непропорционално и прекалено високи за чиновник в държавно дружество.
 Властта реже с 50% заплатите на шефовете в държавните сдружения Обновена
Властта реже с 50% заплатите на шефовете в държавните сдружения

Служебният кабинет сменил над 90% от шефовете и членовете на бордовете на държавните предприятия

От новия екип се чакат бързи дейности, повече бистрота и ясна отчетност в работата му, декларират от ведомството.

От ММС дават в резюме детайлности и за новите назначения:

Назначеният за изпълнителен шеф на БСТ Георги Тарлеков е финансист с дълготраен опит в администрацията, мениджмънта и ръководството на финанси и планове. Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и ръководство на администрацията. Преди да заеме поста е консултант на министър Илиев по финансовите въпроси.

Рада Гьонова е чиновник на БСТ повече от 16 години с експертиза в региона на хазарта. По обучение е правист, също по този начин е магистър по стопанско ръководство и по право на Европейския съюз.

Петър Пейчев има богат опит в реализация на планове, свързани с аудио-визуални артикули, в това число и на такива, финансирани от европейски стратегии. Бил е шеф на водеща продуцентска компания у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР