Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас

...
Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас
Коментари Харесай

Министър Стойчева връчи сертификат за инвестиция за изграждане на болница в Кърджали с разкриване на 350 работни места

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева връчи документ клас " А " за инвестиция за създаване на многопрофилна болница за интензивно лекуване в Кърджали на Търговска Лига – Глобален аптечен център АД. Проектът на компанията е за 15 млн. лева и планува откриване на 350 нови работни места. Сертификата получи изпълнителният шеф на компанията Таквор Бохосян. На церемонията участва и изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова.

Реализирането на капиталовия план ще обезпечи висококвалифицирани фрагменти в региона на хуманната медицина, ще предложи качествено диагностициране и лекуване на пациентите и ще разполага с всички нужни структури – клиника, отделения, лаборатории и операционни зали, оборудвани с високотехнологична инсталация. Предвидено е лечебното заведение да бъде оборудвано с най-високо равнище на здравна техника, според медицинските стандарти.

" Инвестициите в нововъведения в здравния бранш могат да преобърнат визиите за опазването на здравето у нас – от тематики за проблеми в тематики за благоприятни условия. Иновациите са ключ към смяната на опазването на здравето у нас ", сподели по време на връчването министър Стойчева. Тя акцентира, че цифровата просветеност в опазването на здравето е наложителна и че разбирането за ролята на нововъведенията ще докара до решения, които да подобрят бранша.

Изпълнителният шеф на Търговска Лига акцентира, че компанията има намерение да построи съвременна постройка с диагностично-консултативен център – 25 кабинета, хирургични и лечебни отделения с и без кревати по разнообразни специалности, избрани съгласно здравните потребности на популацията, операционен блок, образна диагностика, конструкция по лъчелечение и ядрена медицина и разнообразни спомагателни пространства. Капацитетът й ще бъде с до 250 болнични кревати.

Търговска Лига е дълготраен вложител в развиването на българското опазване на здравето и народен водач в региона на високотехнологичните медицински грижи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР