Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер представи условията и
Коментари Харесай

Лорер откри бизнес форум, който ще стимулира италианските инвестиции в България

Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер показа изискванията и опциите за вложение, пускане и развиване на бизнес в България, както и одобряването на страната ни като сполучлива капиталова дестинация пред представители на италианския бизнес в Рим. Той откри бизнес и капиталов конгрес, на тематика:

„ Утвърждаване на България като сполучлива капиталова дестинация “, който е проведен от Българска организация за вложения /БАИ/ и на Конфиндустрия.

Целта на форума е страната ни да усъвършенства представянето си измежду капиталовата общественост в международен мащаб като положително място за развиване на сполучлив бизнес. На събитието участваха водещи компании от секторите автомобилостроене, машиностроене и осведомителни технологии.

Министърът на нововъведенията и растежа съобщи, че Италия е водещ външнотърговски и капиталов сътрудник на България. „ Това се удостоверява, както от непрестанно увеличаващият се брой италиански компании, опериращи на българския пазар, по този начин и от ускорения ритъм на повишаване на комерсиалния стокообмен сред двете страни. От началото на годината Италия е измежду първите три търговски колегата на България в Европейски Съюз “, акцентира той.

По думите му развиването на автомобилостроенето, машиностроенето и осведомителните технологии в България е извънредно позитивно и все по-динамично, а страната ни се е трансформирала в атрактивна капиталова дестинация в тези браншове. „ Страната ни може да се трансформира в център за нововъведения и развойна активност за тези браншове “, добави Лорер.

Презентации за опциите за вложения изнесоха представители на сполучливи компании, вложили в България.

На форума участваха още заместител – министърът на нововъведенията и растежа Десислава Бонева, Богдан Богданов, изпълнителен шеф на Българска организация за вложения, Н. Пр. Джузепина Дзара - дипломат на Италия в България, Н. Пр. господин Тодор Стоянов - Извънреден и Пълномощен Посланик на България в Италианската Република, представители на Конфиндустрия - Мария Луиза Мерони, ръководител на Конфиндустрия Източна Европа и Роберто Санторели, ръководител на Конфиндустрия България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР