Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев откри в Тел

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев откри в Тел
Коментари Харесай

Министър Пулев: Български и израелски компании ще си партнират във високите технологии

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев откри в Тел Авив българо-израелски бизнес конгрес с представители на над 60 компании от двете страни. Български софтуерни започващи, дребни и междинни компании от секторите ИКТ, финтех, киберсигурност, облачни и мобилни технологии организираха двустранни срещи с представители на израелския бизнес.

„ България и Израел могат да си сътрудничат в областта на киберсигурността, където Израел е световен водач “, посочи министър Пулев.

Той уточни, че България може да се трансформира в районен хъб от позиция на потока на цифрова информация, като страната ни е основна за преноса й от Азия.

„ Има дейна подписана декларация с държавното управление на Съединени американски щати, която цели да усъвършенства качеството на цифровата инфраструктура в България с фокус върху киберсигурност. На равнище страни там сме се обединили към една обща основна позиция по отношение на 5G сигурността “, добави Пулев.

По думите му, България вижда Израел като значим и перспективен външнотърговски сътрудник, като доказателство за това е визитата на двама български министри в Израел.

„ Историята на нашите връзки е построена на другарство и взаимност “, сподели Пулев и уточни, че единствено преди седмица в България е маркирана 80-годишнината от спасяването на българските евреи, под патронажа на президента Румен Радев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР