Министърът на икономиката Никола Стоянов е разпоредил да бъдат незабавно

...
Министърът на икономиката Никола Стоянов е разпоредил да бъдат незабавно
Коментари Харесай

Министърът на икономиката дава на прокурор документи на Кинтекс за офшорни преводи

Министърът на стопанската система Никола Стоянов е разпоредил да бъдат неотложно изпратени на прокуратурата документите, които потвърждават финансови интервенции на " Кинтекс " с преводи към офшорни зони, оповестиха от пресцентъра на Министерство на стопанската система и промишлеността.

Припомняме, че на 11.08.2022 година ДАНС влезе в оръжейното сдружение, като по-късно бе доказано, че за 1 ден са били платени към 800 000 лева към компания в Дубай.

В известието на ведомството се показва, че " Кинтекс " е превеждал огромни суми към български компании и юридически лица на Балканите, които към този миг не е ясно какво отношение имат към активността на оръжейния търговец. Вероятно тези дестинации са избирани, с цел да се заобиколят щателни банкови инспекции, които са наложителни, когато се касае за покупко-продажби на оръжейни компании с офшорни контрагенти. Чрез използването на финансови медиатори тези процедури са били съкратени, най-вероятно, с цел да преминат преводите в дните сред промяната на предходния и сегашния министър на стопанската система.

Ръководството на " Кинтекс ", което е направило заплащанията на 800 000 лева за 1 ден към офшорно сдружение в Дубай, бе освободено през предходната седмица. Единственият специалист, останал в Съвета на шефовете от предходния интервал, е дал своя вот срещу тези дейности на съвещание на управителния орган.

Въпреки неговото противоречие, в действен порядък са били готови и осъществени два валутни парични превода, като най-вероятно следващи такива са спрени единствено с помощта на намесата на ДАНС, прецизират още от икономическото министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР